theMomentCapturez


Pantas…
09/09/2011, 5:42 PM
Filed under: Uncategorized

10 Sept 2011 – Cepat betul masa berlalu. Tak sempat lansung nak update apa-apa pada blog. Sejak FB menjadi medium utama. Tak dinafikan. Raya tahun ini merupakan raya ke2 beraya tanpa arwah. Raya tahun ni jugak kami beraya berempat. Rasa macam tak percaya dengan apa yang berlaku dan apa yang dah ada sekarang ni. Untuk post kali ni tak bergambar. Maybe next post kot. Da..



Sunyinye….
15/10/2009, 2:33 AM
Filed under: Uncategorized

Hahaha… dah lama giler tak update blog ni. sorry guys, got a few thing to settle it down… Btw, i`ll be back a.s.a.p. da…



Majlis berbuka puasa
14/09/2009, 10:58 AM
Filed under: Ramadhan

Bulan puasa ni mesti ramai yang mengadakan majlis berbuka puasa betul tak? Ada juga mereka2 yang tidak melepaskan peluang untuk meraikan anak2 yatim dan sebagainya. So tak terlepas jugaklah office aku. Majlis pada Jumaat 11 September 2009 lepas telah meraikan 25 orang anak2 yatim dari Rumah Anak Yatim Nur Hikmat Taman Mesra Kajang. Majlis bermula pada jam 6.30 petang dan berakhir pada jam 10 malam. Sebelum itu, dalam 3.3o satu ceramah agama juga telah diadakan. Banyak jugalah ilmu2 yang dapat direfresh dan dipelajari semula. So malam tu aku berterawih di office. Our ED, Tn Hj Rosli Husin pun join sekali. Anak2 yatim ni juga telah diberikan sedikit sumbangan dari pihak pengurusan. Happy giler diorang dapat hadiah beg baru ngan duit raya. “Dik, abg nak pinjam beg bole.lawa la.hehehe…”.

Ceramah

IMG_8399

IMG_8430

IMG_8469

IMG_8518



Perut senak, jantung berdegup kencang!
07/09/2009, 10:21 AM
Filed under: Uncategorized

Salam ramadhan… Pernah tak anda mengalami situasi di atas? Hehehe… Kalau perkataan yang lebih tepat adalah NERVOUS!!! Tak percayalah kalau ada yang tak pernah rasa. Tapi tak tahulah kalau memang ada yang memang tak pernah rasa. Pernah berdiribagi ucapan di hadapan orang ramai? Pergi interview? Buat persembahan? ataupun…. time nak akad nikah? Hahaha… Ok2. sebenarnya ini berkaitan dengan kursus yang aku ambil last week. Basic Train The Trainer. Amacam classmate? Dah hilang korang punya sakit2 sendi? Huhuhu… 2 hari belajar dan last 2 days need to present something in the class. Kalau masa kat U dulu kita di nilai tentang content persembahan but now, u yourself are been assess. Ala, macam Mentor atau Akademi Fantasia gak la… Cara u deliver a knowledge, suara yang jelas. Confidence level with audience and bla, bla, bla… Tapi alhamdulillah… Semua berjaya mengharunginya dengan mantap sekali. Ok guys. Time to shared those picture (sikit jelah). Yang lain2 mungkin upload kad FB. Klau sempat. Da…

ttt2

ttt3

ttt1

ttt4

ttt5

ttt6



Sekejap dan lama…
04/09/2009, 11:27 PM
Filed under: Outing, Safety and Health

Salam semua… LAMA tak login ke blog dan SEKEJAP je rasa raya nak dekat. Lagi 2 minggu kan? Start from last week, sampai la petang tadi sibuk dengan course kat office. Last week internal audit and this week Basic Train The Trainer. Both a competencies course. Pening wo nak study and jawab exam. Whateverpun, Alhamdulillah… semuanya telah selesai. I`m Success!!! Tapi internel auditor tak tahu la plak lepas ke tak. Agak pening woo soalan dia. Hehehe… Kalau nak kira boleh dikatakan 2 minggu tak duduk office. Masuk jengok2 je. Buat yang mana sempat je. So comfirm next week is gonna be my another busy week. TIDAKKKK!!! Chop!!! tak nak cakap pasal keja sekarang. So nanti sambung at next post. Sebelum tu layan la gambar course time kat Terengganu. Last April kalau tak salah.

neft class

neft makmalMakmal api! Masing2 macam budak2 sekolah menengah kan? Hehehe… Makmal bahaya nih. Makmal Api.

bomba helmetAkademi BOMBA dan dan Penyelamat Wakaf Tapai Terengganu.

training

bomba truck



Khidmat untuk negara
29/08/2009, 12:12 AM
Filed under: Uncategorized | Tags:

workstation

Salam pada semua, hari ni Sabtu 29 Ogos 2009. Lagi 2 hari negara kita akan menyambut hari kemerdekaan yang ke-52 tahun. Hari ni juga merupakan hari rehat bagi kita. Tapi aku tidak… Huwaaa…. petang ni kene duty, sopport branch Melaka untuk project kat Port Dickson. Tapi tak mengapalah, national service. Semalam pun buka puasa di office. Huhuhu… Nasib baik la sempat plan dengan wife untuk booking menu kat restoran depan office. Invite my best friend from Bintulu, Anizan. Kebetulan dia ada kat HQ sebab join a course. Thanks for coming bro. Finish my task around 8 o,clock semalam. Tapi tak pe. Dah jadi lumrah in my field.

Last 26 August 2009, is my mom birthday, selamat hari jadi mak! My mom was born 5 days before Hari Merdeka in 1957. Kalau dengar cerita form my granpa, masa my mom nak dilahirkan my granpa tengah sibuk dengan event merdeke ni. His is one of the team comitte that working in Melaka. Boleh di katakan orang kuat Melaka la time tu.

So apa kata korang bila di tanya pasal merdeka? 🙂 Terpulang la pada penjelasan dan pemahaman masing2. For me, there is a some part form my side that still not release yet. Banyak lagi sebenarnya yang perlu dipelajari. Sedar atau tidak kita masih dijajah dalam beberapa perkara. Hehe.. Pikir la sendiri…

Whateverpun, Selamat menyambut Hari Kemerdekaan yang ke-52. Merdeka! Merdeka!Merdeka!



Saya putar abang Halim…
26/08/2009, 12:56 PM
Filed under: Ramadhan

Hehehe… siapa yang tidak tahu pasal tajuk di atas. Saya putar Abang Halim. Tak lain tak bukan dah tentu salah satu tv show yang popular di kalangan rakyat Malaysia, Roda Impian. Tapi untuk kali ni, bukan itu yang saya maksudkan tapi …

BISKUT RODA IMPIAN…

Roda Impian

Roda Impian

Roda Impian

Yummy!

Kepada mereka yang pernah merasa biskut ni mesti tak mahu lepaskan peluang. Biskut rangup yang di dalamnya berintikan coklat yang saaaangatttt best!!! Bagi mereka yang belum pernah mencuba, inilah masa yang sangat2 sesuai. Dengan harga RM 28.00*, anda mendapat 50 pcs biskut yang sangat sedap ini. Memang tak boleh nak dinafikan lansung. Tak perlu susah2 nak pergi cari biskut ni. Just emailkan Nama,Alamat,No phone, serta kuantiti kepada pu3nurani@gmail.com. Tempahan hanya di buka sehingga 3 September 09.Jadi apa tunggu lagi??? Cepat-cepat order! “Saya putar lagi Abg Halim!” Da…

makluman: 1.buat masa ni, radius perniagaan masih terhad di sekitar bandar baru bangi dan kajang sahaja. 2.tupperware cute di dalam gambar hanya untuk hiasan sahaja. Limited edition tu.Hehehe…

* harga tidak termasuk kos penghantaran.